У президента України Володимира Зеленського зробили дуже потужну заяву і розповіли, що буде з росіянами в Криму після тимчасової окупації.

Цю інформацію розмістили на порталі «УНІАН»

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що всі росіяни, які приїхали до Криму після окупації, змушені залишити територію півострова. В іншому випадку їх просто звідти виженуть.

Є відомості, що вже йде робота над тим, щоб повернути тимчасово окупований Крим назад до складу України. Робота йде на повний хід і вже є кілька спеціальних документів.

«Про першого з них ви вже чули – це стратегія відновлення Криму після деокупації... Цей документ визначає пріоритети та напрями повоєнного відновлення від наслідків російської збройної агресії та окупації...», - заявила Таміла Ташева.

Крім цього, вона розповіла про те, що передбачено стратегію, яка складатиметься з інвестицій у розвиток туризму в Криму. Також є плани на те, що на острові після його звільнення від окупантів буде європейська мережа доріг.

Таміла Ташева сказала, що за весь час окупації Криму на його території помічено близько мільйона незаконних судових справ. Мало того, із них понад 100 тисяч – кримінальні.

«Однозначно, буде переглянуто рішення, що порушили права та законні інтереси громадян чи інтереси України», - продовжила вона.

Крім того, постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим сказала, що наслідків росіянам не уникнути.

«Наголошуємо, що всі ці росіяни, які приїхали до Криму за час окупації, мають повернутися до Росії або будуть видворені після деокупації як іноземці, які незаконно перебувають на території України. Звісно, ​​ми передбачатимемо отримання посвідки на проживання в окремих випадках, встановлених законом... Зокрема тим, хто захищав наших політв'язнів чи іншим чином допомагав Україні боротися з окупантом», - сказала Таміла Ташева.

Росії доведеться зносити Кримський міст власним коштом: у РНБО вже зробили заяву

Крим збунтувався: вже почали відкривати вогонь по російських офіцерах