Через повномасштабну війну з Російською Федерацією добробут українців поступово погіршується. Лише у вересні інфляція зросла на 24,6%.

І це далеко не межа, оскільки експерти вважають, що надалі зростання вартості найбільш затребуваних товарів неминуче. Докладніше про це інформує сайт Today.

За даними фахівців, незабаром очікується максимальне подорожчання хліба, молока, м'яса та овочів. Аналітика представлена ​​головою громадської організації "Агрополітичний діалог "Аграрна рада" Інною Метельєвою.

Хліб

Експерт повідомила, що хлібобулочні вироби щомісяця дорожчають приблизно на 10%. Однак це не пов'язано з нестачею зернових, а з подорожчанням пального та енергоносіїв.

М'ясо

М'ясо подорожчало через скорочення поголів'я та знищення ферм у зонах проведення бойових дій. Зазначено, що найбільше подорожчали свинина, курятина та сало.

"Зростання цін з початку року склало близько 50% і зростатиме. Наприклад, середні ціни на сало за останній місяць зросли на 15%. І в цілому з м'яса зростання цін у середньому відбулося близько 7% порівняно з попереднім місяцем", - уточнила Метельова.

Молоко

А ось подорожчання молока та молочних продуктів безпосередньо пов'язане з підвищенням цін на сировину. У той же час фахівці стверджують, що зростання цін на товари даного сегменту буде незначним. В осінній період ціна підніметься на 10%, а взимку – на 20-25%.

Овочі

Підвищення цін на овочі пов'язане із цінами на енергоносії, що використовуються при зберіганні. Також, на подорожчання вплине вартість палива, що використовується для доставки.

Читайте також: