А з інтернетом останнім часом українці мають проблеми. Все через масований ракетний обстріл з боку Росії, коли порушується зв'язок та інтернет.

У сучасних реаліях треба знати, що робити, якщо не працює мобільний інтернет. Докладніше про це інформує сайт Факти.

У Держспецзв'язку радять перевірити передачу даних на пристрої. Це можна зробити як у налаштуваннях смартфона, так і на панелі швидких налаштувань. Дуже часто люди випадково вимикають цю функцію.

Якщо не допомогло, потрібно перезавантажити телефон. Якщо і так мобільний інтернет не з'явився, потрібно зрозуміти, яку мережу ловить пристрій. У верхній частині екрана відображаються індикатори – 2G, 3G, 4G та H. Якщо нічого не відображається, значить немає мережі. Зазвичай допомагає зміна місця дислокації, але якщо ви в сховищі, то краще не ризикувати.

Щоб повернути мережу, можна увімкнути та вимкнути Режим польоту на пристрої. Зазвичай ця функція допомагає пристрою повторно розпочати пошук сигналу.

Але найпоширеніша причина відключення мобільного інтернету – пустий баланс. Потрібно поповнити рахунок та перепідключити пакет. Або дозамовити додаткові мегабайти.

Якщо мережа оператора не працює — скористайтеся національним роумінгом.

Експерти рекомендують знижувати навантаження на мобільний трафік. Щоб це зробити, потрібно в налаштуваннях месенджерів та соцмереж вимкнути функцію автоматичного завантаження контенту.

Читайте також: