Ось уже понад місяць Росія масовано б'є Україною іранськими дронами-камікадзе. Так, уперше інформація про застосування такого виду зброї підтвердилася у вересні, коли Збройні сили збили такий дрон у районі Куп'янська Харківської області. З того часу дрони застосовуються для ударів по об'єктах критичної інфраструктури, зокрема енергетичної. США вирішили допомогти українцям захиститись від цієї напасті.

Так стало відомо, що Міністерство оборони США намагається прискорити доставку в Україну двох передових зенітно-ракетних комплексів NASAMS на тлі атак дронів-камікадзе Shahed-136 (Шахед), які Росія отримала від Ірану.

Про це повідомляє американський телеканал CNN із посиланням на представника Пентагону.

Останнім часом РФ все частіше застосовує іранські дрони для ударів по українських містах та інфраструктурі. Тому США та їхні союзники намагаються допомогти Україні побудувати комплексну систему протиповітряної та протиракетної оборони, щоб захиститись і від цих безпілотників.

За оцінками Пентагону, Росія могла отримати від Ірану сотні дронів.

Представник Міністерства оборони США повідомив CNN, що Пентагон зараз намагається прискорити постачання Україні двох систем NASAMS. Загалом Вашингтон планує передати вісім таких комплексів.

Ці системи виробляє американська компанія Raytheon у співпраці з норвезькою Kongsberg Defense and Aerospace.

В даний час США сподіваються завершити виробництво двох систем NASAMS до кінця жовтня або до початку листопада. Це, напевно, на місяць раніше, ніж планувалося спочатку.

Після цього комплекси потрібно буде транспортувати до України. Як зазначає CNN, системи NASAMS доставлять до сусідньої нашої країни, а потім доставлять до України.

Читайте також:

В українській розвідці розповіли, коли в Росії розпочнуться вуличні повстання: від Путіна відхрестяться

Критична ситуація: по всій Україні можуть відключити світло та воду. У Зеленського попередили

Доведеться думати про світ: Зеленський розповів, що чекає на Росію найближчим часом