Мешканцям України розповіли про подальшу долю одного із найпопулярніших продуктів. Зараз йдеться про багато обожнювану гречкк, яка встановлює рекордні ціни.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «focus»

Є відомості про те, що наразі триває збирання врожаю на території України. Переробні підприємства вже почали одержувати нові партії гречки.

Директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак приготував для любителів гречки доволі приємні новини. За його прогнозами, вже зовсім скоро ціна на гречку повинна буде знизитися до позначок 60-70 гривень за кілограм продукту.

Гречка. Фото: YouTube
Гречка. Фото: YouTube

"Є перспективи, що ціна знизиться до 60-70 грн за кілограм", - наголосив експерт.

Крім цього, відомо, що на території Сумської області вже було намолото 15,5 тисячі тонн гречки. І ця колосальна робота була зроблена в такий небезпечний період.

Якщо взяти загальну суму намолотої гречки на сьогоднішній день, то можна буде отримати понад 120 тисяч тонн. Є прогнози, що цього сезону буде всі 150 тисяч тонн.

Також варто нагадати і про легендарне зростання цін на гречку, яке побачили усі жителі України в недавній час. Нікого не здивує, що причиною того різкого стрибка стала війна на території України.

Фахівець Микола Пугачов вирішив прокоментувати ситуація про колишнє зростання популярної крупи: "Зріс попит через паніку, люди скуповували великі обсяги більшості круп. А торгові мережі не змогли забезпечити відповідну пропозицію у відповідь на збільшення цього попиту".

До кінця року знову подорожчають продукти: на що злетять ціни

6 продуктів, від яких набирається зайва вага, якщо їх їсти на сніданок