Є відомості про те, що українські пенсіонери можуть одержати не слабку надбавку до пенсійних виплат. Ця надбавка може бути близько 70%, але розраховувати на неї може далеко не кожен.

Цю публікацію оприлюднили на порталі «napensii»

Оксана Жолнович, міністр соціальної політики України, заявила, що українські пенсіонери одержують копійки, а не виплати. За її словами, деякі з них можуть очікувати на додаткову допомогу.

Наразі йтиметься про незаможних пенсіонерів, які можуть отримати виплати за рахунок меценатів. Є новий закон, який говорить про те, що жодних обмежень щодо суми доплат бути не може.

На даному етапі поки що невідомо, скільки жителів України готові допомагати українським пенсіонерам, які не живуть, а виживають через мізерні пенсії.

Наприклад, якщо взяти суму пожертвування конкретного українця, то 70% коштів підуть саме тому пенсіонеру, якого він обрав. Решту 30% буде відправлено на загальний рахунок для підвищення виплат іншим українцям пенсійного віку.

Зазначається, що цей законопроект поки що не ухвалено, але є велика ймовірність, що це відбудеться у найближчому майбутньому.

Проте, депутат Верховної ради від "Батьківщини" вважає, що такий проект не змінить ситуації з пенсійними виплатами. Він сказав: «Законодавча ініціатива викликала дискусію у Комітеті соціальної політики, але ми одностайно її підтримали. І в друге читання вноситимемо певні правки, тому що після прийняття його за основу потрібно буде його доопрацювати, з'явилося багато цікавих ініціатив».

Українці зможуть отримувати гідні польські пенсії. Названо три категорії

Чому деякі українці можуть залишитись без пенсій: у Пенсійному фонді роз'яснили ситуацію