Ще сім років тому відомий британський пластичний хірург Джуліан Де Сільва вирішив з'ясувати, що робить обличчя гарним. Для цього він використав метод комп'ютерного картографування та "золотого перерізу", яким вимірювали красу ще в Стародавній Греції. З того часу він щороку складає рейтинг найкрасивіших жінок за цією версією.

Так, у середині жовтня було оприлюднено список 10 найкрасивіших жінок у світі, ґрунтуючись на так званому "Золотому перерізі краси Фі". Де Сільва стверджує, що його підхід суворо навчений, і він не керувався особистими симпатіями чи вподобаннями.

Як повідомляє ITV News , в основі методу лежить "формула краси", яка розроблена на підставі рівняння часів епохи Відродження. Тоді митці та архітектори створювали свої шедеври завдяки спеціальним розрахункам, які називаються золотим перетином.

Якщо говорити про особу людини, потрібно виміряти її довжину та ширину. Ідеальною вважається особа, довжина якої перевищує ширину в 1,6 раза. Крім того, вимірюються ще три сегменти - від лінії, де починає рости волосся, до області між очима, від області між очима до нижньої частини носа і від нижньої частини носа до нижньої частини підборіддя. Якщо ці параметри дорівнюють, людина вважається гарною.

Ось список Джуліана де Сільви:

На першій позиції Джоді Коммер – 94,52%.

Зендея - 94,37%

Белла Хадід - 94,35%

Бейонсе — 92,44%

Далі за списком йдуть:

  • Аріана Гранде - 91,81%,
  • Тейлор Свіфт – 91,64%
  • Джордан Данн — 91,39%
  • Кім Кардаш'ян - 91,28%
  • Діпіка Падуконе - 91,22%.
  • Чон Хо Ен - 89,63%

Як бачимо, укладач списку назвав найкрасивішою жінкою у світі 29-річну британську актрису Джоді Комер. Вона відома за роль у популярному серіалі «Вбиваючи Єву».

Відповідно до розрахунків де Сільви, Джоді відповідає параметрам золотого перерізу на 94,52%.

"У неї найвищі загальні показники розташування носа і губ, і вона була майже на першому місці за формою губ і положенням очей. Її підборіддя гарної форми, а загальна форма обличчя справді сильна", - заявив пластичний хірург.

Якщо уважно подивитися на розрахунки де Сільви, то ми бачимо, що у Коммера всі показники вищі за 90%, за винятком двох. Це лоб та брови.

Читайте також:

Снайперка, яку називають "українська Жанна Д'Арк", вийшла заміж та показала фото весілля

Вигляд знизу: Ріанна розсунула ноги і показала голений "гніт" під білизною. Фото

Студентка з Івано-Франківська побажала перемоги Путіну та похвалилася російським паспортом. Фото