З початку повномасштабної війни з Росією українці одразу усвідомили – майбутня зима буде надзвичайно складною.

Фахівці вважають, що взимку можуть бути перебої з електроенергією, опаленням, газом та водою. Це означає, що у квартирах може стати холодно та темно, а це створить додаткові проблеми та питання.

У разі перебоїв з електрикою можуть бути проблеми з обслуговуванням у магазинах, не працюватимуть банкомати. Тому завжди потрібно тримати в будинку готівку і запастися продуктами заздалегідь.

Продукти харчування

При купівлі продуктів важливо пам'ятати одне правило - на все життя не закупитися. А тому треба тверезо і з розумом підійти до стратегічних запасів, щоб вистачило буквально на тиждень-два. І зрозуміло, потрібно купувати тільки ті продукти, які у вашій сім'ї прийнято споживати, і відповідно до переваг у кулінарії.

  1. Консервація: рибні та м'ясні консерви, овочі та фрукти, бобові.
  2. Рослинна олія.
  3. Крупи та макаронні вироби.
  4. Почуваюся хворим.
  5. Цукор або підсолоджувачі.
  6. Кава та чай.
  7. Згущене молоко і мед. Мед можна використовувати замість цукру, а зі згущеного молока можна зробити теплий молочний напій для дітей.
  8. Снеки, печиво, енергетичні батончики, сухарики.
  9. Овочі. Краще запасти коренеплодами, які можуть довго зберігатися.
  10. Вода.
  11. Дієтичне та дитяче харчування. Тут відповідно до особливих потреб у вашій родині.
  12. Їжу та наповнювач для тварин.

Аптечка

Потрібно укомплектувати стандартну домашню аптечку: знеболювальні, жарознижувальні, противірусні, препарати проти алергії, седативне, ентеросорбенти, бинти, пласти, знезаражуючі засоби. Необхідно запастися тим, що необхідно кожному відповідно до хронічних захворювань та вікової групи.

Дрібниці

Необхідно запастися батарейками, сірниками, свічками, запальничками, ліхтариками, павербанками, лампочками та іншими дрібницями, які в разі ексцесу допоможуть.

Потрібно підготувати тривожний наплічник, зібрати документи.

І запасти обігрівачами, ковдрами.

Читайте також: