Стало відомо, що наприкінці вересня ВМС Франції помітили російський підводний човен біля берегів Бретані. Зважаючи на те, що приблизно в цей же час, а саме 27 вересня, три російські літаки були помічені "біля північно-східного кордону НАТО" і на їх перехоплення вилітали італійські винищувачі Eurofighter, які беруть участь у місії НАТО з патрулювання повітряного простору в Польщі, вже можна. підозрювати Росію або у шпигунстві, або у підготовці провокацій.

Так, французький телеканал BMFTV повідомив, що 29 вересня у водах Біскайської затоки ВМС Франції засікли російський ударний підводний човен Б-261 "Новоросійськ".

Російський човен пройшов сотню кілометрів від берега, його нарешті конвоювали ВМС Франції. Операція відбулася 29 вересня.

Це був багатоцільовий фрегат "Нормандія", що базується в Бресті, який пішов за підводним човном "Новоросійськ" - дизель-електричним ударним кораблем, спущеним на воду з 2014 року і працював у Біскайській затоці. Його супроводжував російський буксир "Сергій Балк".

"Незвичайно те, що підводний човен рухався в надводному становищі, що в контексті війни та напруженості, що виникла навколо України, набуває особливого значення", - зазначив морський префект Атлантики та командувач атлантичної морської зоною Олів'є Лебас.

Командувач "Нормандією" Томас Віонг запевнив, що це класична домовленість, оскільки Біскайська затока відповідає зоні відповідальності, і її потрібно контролювати і будь-які військові дії, що там відбуваються.

"Наприкінці вересня французький флот супроводжував російський підводний човен, який знаходився в надводному положенні приблизно за сто кілометрів від узбережжя Фіністера", - сказано в офіційному повідомленні.

Читайте також:

Путін уже знайшов заміну Шойгу. Названо прізвище нового міністра оборони

У мережі показали гарем Путіна: деякі жінки мають золоті зуби зі стразами. Відео

Росії доведеться зносити Кримський міст власним коштом: у РНБО вже зробили заяву