Стало відомо, що цього року, зрозуміло чому, може бути відкладений опалювальний сезон на території України. Через вторгнення путінських військ в Україну опалення можуть відкласти на певні терміни.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «apostrophe»

Відомо, що опалювальний сезон на території України зазвичай розпочинається у середині жовтня. Проте 2022 року виникають труднощі через вторгнення окупантів.

Тепло в квартирах людей з жовтня місяця включається тоді, коли протягом трьох діб поспіль температура на вулиці тримається нижче 8 градусів тепла.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов був змушений звернутися до мешканців України для заяви.

"За прогнозами гідрометцентру, як ми знаємо, жовтень планується сухим і теплим", - заявив Олексій.

Крім цього, Міністерство надало настійні рекомендації для адміністрацій. Повідомляється, що насамперед потрібно брати орієнтир із термометрів.

"Я впевнений, що особливо в південних регіонах ми включатимемо тепло ближче до кінця жовтня-початку листопада", - зазначив міністр.

Але Олексій Чернишев підкреслив, що остаточне рішення залишиться за місцевою владою.

Також є відомості про те, що сьогодні до опалювального сезону готові 16 регіонів.

Віддалені від зони бойових дій регіони вже на шляху до опалення. Наразі йдеться про Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську, Тернопільську, Чернівецьку, Волинську, Рівненську, Тернопільську, Вінницьку, Хмельницьку, Кіровоградську, Дніпропетровську, Одеську та Черкаську області. Також до опалювального сезону на 99,9% готові Київ та Київська область.

"Окремі громади Донецької області мають особливості, викликані воєнними діями. Сьогодні вирішується питання щодо постачання газу туди", - підкреслив Чернишев.

Готуємося до холодів: як швидко зігрітися у квартирі без опалення: 5 порад на зиму

Як пережити зиму, якщо немає опалення та постійно відключають світло. Важливі поради