Так сталося, що Україна – лідер споживання секонд-хенду у світі. Причина такої популярності – низька вартість, але, якщо вірити прикметам, від такої традиції потрібно терміново відмовлятися.

Одяг – один із головних елементів іміджу кожної людини. Ось тільки хтось постійно купує все нове, враховуючи модні тенденції та тренди, а хтось задовольняється всім "з панського плеча".

Якщо ж вірити в народні прикмети, то краще мати весь одяг новий, адже добра справа віддати свій одяг на благо нужденним, може викликати на людину біду.

І справді, найчастіше з віком у людини змінюються смаки, старий одяг зношується або людина набирає зайві кілограми і вже не може носити улюблені сукні та джинси, тому вирішує подарувати комусь свої речі.

Проте наші пращури вважали, що так категорично не можна робити. Вся справа в тому, що віддаючи щось нужденному, людина разом з одягом дарує і свій добробут, а натомість може отримати хвороби, нещастя та злидні.

Ще б пак, між людиною та одягом, який він носить, існує енергетичний зв'язок. Саме через сильний духовний зв'язок з одягом за старих часів на речі робили привороти і псування - така практика серед чорних магів зберігається і зараз.

Однак це не означає, що всі старі речі потрібно викидати, адже якщо анулювати канал енергетичного зв'язку з річчю, то її можна віддавати, нічим не ризикуючи. Для цього речі потрібно обов'язково випрати, а потім окропити святою водою. Добре також прочитати молитву над пакетом з речами у запаленій свічці. Таким чином річ ​​очиститься від енергетики попереднього власника.

Особливий ритуал треба проводити і з взуттям, адже батьки вірили, що енергетика людини проходить через п'яти. Крім ретельного миття з порошком важливо посипати черевики сіллю або покласти всередину взуття.

Читайте також:

Постукає біда: названі речі, які не можна викидати з дому

Будуть біди в сім'ї: названі дні, коли не можна стригтися

Коли не можна стригти нігті, щоб не привернути до будинку нечисту силу