Більшості любителів автомобілів відомо, що таке УАЗ-3172, який відомий як ОКР «Вагон». Цей позашляховик з повним приводом був виготовлений на замовлення Міністерства Оборони, оскільки УАЗ-3151 був застарілим варіантом.

Цю публікацію надали на порталі sovcarhistory

Є відомості про те, що перші роботи над виготовленням нового УАЗика відбувалися з 1975 до 1983 року. Створення моделі робилося під керівництвом Олександра Петровича Щербакова.

УАЗ 3170: архівне фото
УАЗ 3170: архівне фото

Також важливо повідомити, що автомобільний завод продовжував створювати УАЗ і навіть модифікувати його. Вже 1988 року було кілька нових удосконалених УАЗів.

УАЗ-3170: скрін із соцмережі
УАЗ-3170: скрін із соцмережі

Ні для кого не стане здивуванням, що у 90-х роках з УАЗом не надто хотіли працювати і просувати його ще далі. Однак під час розробки УАЗу було зібрано близько десятка непоганих автомобілів.

УАЗ 3170: архівне фото
УАЗ 3170: архівне фото

Що стосується характеристик цієї машини, то вона відома своєю неймовірною прохідністю. Вона була оснащена нерозрізними мостами із зовнішніми редукторами та підвіскою із пружинами. Також цей УАЗ мав гідропідсилювач.

УАЗ-3172: скрін із соцмережі
УАЗ-3172: скрін із соцмережі

У салон цього автомобіля вміщувалося 10 військових. Важливо відзначити, що УАЗ міг брати на буксир вагу близько 1200 кілограмів.

ОКР «Вагон»: скрін із соцмережі
ОКР «Вагон»: скрін із соцмережі

При деяких технологіях були екземпляри, які мали двигуни об'ємом 2,9 літра з турбодизелем.

Російським мобілізованим видають автомобільні аптечки та прокладки, щоб не боялися. Відео

У Росії у ухилістів почали забирати автомобілі

Вже не покатаєшся: в Україні серйозно піднімуть штрафи для автомобілістів