До речі, для цікавішого смаку в мармелад можна додавати будь-які натуральні ароматизатори - корицю, ваніль, мускатний горіх, кокосову стружку і т.д.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- гарбуз – 500 р.;
- цукор – 100 г;
- сік половини лимона;
- якщо - якщо -7 г.
Гарбуз потрібно очистити від шкірки та насіння і нарізати кубиками.
Перекладаємо гарбуз у каструлю, заливаємо водою так, щоб він тільки покривав гарбуз і варимо до м'якості приблизно 10-15 хвилин після закипання.
Далі потрібно злити воду та подрібнити гарбуз блендером до однорідного пюре.
Додаємо в гарбузове пюре цукор та лимонний сік, томимо на повільному вогні цю суміш приблизно 20 хвилин. Не забувайте постійно помішувати – пюре має загуснути.
Додаємо розведений у воді агар-агар. Прогріваємо суміш ще 4-5 хвилин, не доводячи до кипіння.
Перелів пюре у форму і залишаємо застигати, далі в холодильник на 5 годин.
Готовий мармелад наріжте на шматочки та подавайте як охолоджений десерт. За бажанням мармеладні кубики можна обваляти в цукрі або кокосовій стружці.
Читайте також:
Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса