Якщо ваші діти люблять цукерки та різні солодощі, приготуйте для них корисний та смачний десерт із гарбуза – гарбузовий мармелад.

До речі, для цікавішого смаку в мармелад можна додавати будь-які натуральні ароматизатори - корицю, ваніль, мускатний горіх, кокосову стружку і т.д.

Продукти:

  • гарбуз – 500 р.;
  • цукор – 100 г;
  • сік половини лимона;
  • якщо - якщо -7 г.

Гарбуз потрібно очистити від шкірки та насіння і нарізати кубиками.

Перекладаємо гарбуз у каструлю, заливаємо водою так, щоб він тільки покривав гарбуз і варимо до м'якості приблизно 10-15 хвилин після закипання.

Далі потрібно злити воду та подрібнити гарбуз блендером до однорідного пюре.

Додаємо в гарбузове пюре цукор та лимонний сік, томимо на повільному вогні цю суміш приблизно 20 хвилин. Не забувайте постійно помішувати – пюре має загуснути.

Додаємо розведений у воді агар-агар. Прогріваємо суміш ще 4-5 хвилин, не доводячи до кипіння.

Перелів пюре у форму і залишаємо застигати, далі в холодильник на 5 годин.

Готовий мармелад наріжте на шматочки та подавайте як охолоджений десерт. За бажанням мармеладні кубики можна обваляти в цукрі або кокосовій стружці.

Читайте також:

Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса