Правильне харчування - це така проста, і в той же час така складна система, суворо дотримуватися якої мало хто має можливість.

І деякі експерти стверджують, що пізнє вживання їжі є дуже шкідливим для організму людини. Докладніше про це інформує сайт ТСН.

Вважається, що ближче до вечора метаболізм людини сповільнюється, а потім будь-яка їжа, яка надвечір надходитиме в шлунок, перетравлюється набагато довше. Це пов'язано з внутрішнім годинником організму, відомим як циркадний ритм. І лікарі вважають, що порушення цього ритму збільшує ймовірність розвитку новоутворень у простаті та молочних залозах.

Були проведені дослідження, в результаті яких показано, що їжа, яка не синхронізована з циркадним ритмом збільшує ризик виникнення різних захворювань, таких як серцево-судинні, діабет та ожиріння. Вважається, що якщо лягати спати через 2 години після вечері, тоді знижуватиметься ризик розвитку раку на 20 відсотків. У той же час, людина, яка лягала раніше цього часу, з повним шлунком, ризикує захворіти на рак, і ймовірність цього збільшилася на 25 відсотків.

Саме тому дуже часто люди кажуть, що після 6 вечора їсти заборонено. Це не так пов'язано з різними методиками схуднення, як із ризиком розвитку новоутворення в організмі.

Читайте також: