Щосезону, перебираючи шафи, українці збирають пакети зі старими речами і відносять їх на смітник або ж до церкви - на благо нужденним. Однак, народні прикмети свідчать, що іноді робити цього не варто – можна викликати неприємності. УНІАН розповість, які свої речі не можна віддавати і як правильно позбавлятися мотлоху.

Одним із найпоширеніших способів порятунку від речей вважається похід до церкви - там завжди багато жебраків, яким потрібний одяг. Відповідаючи на запитання про те, чи можна віддавати свої речі до церкви, народні прикмети кажуть: "Ні".

Вся справа в тому, що віддаючи щось нужденному, ви разом з одягом даруєте і свій добробут, а натомість можете отримати хвороби, нещастя і навіть психічні розлади.

Між людиною та одягом, який він носить, існує енергетичний зв'язок. Якщо віддати свою річ комусь, то ви разом із шматком тканини віддаєте і душу, що негативно позначиться на вашому благополуччі у майбутньому. Саме через сильний духовний зв'язок з одягом за старих часів на речі робили привороти і псування - така практика серед чорних магів зберігається і зараз.

Як правильно віддавати свої речі чужим людям – техніка

Якщо ви все-таки вирішили, що хочете допомогти стражденним і поділитися з ними одягом, обов'язково випрати його. В ідеалі - з порошком в машинці, а потім додатково окропіть святою водою і, запалюючи свічку, прочитайте молитву над пакетом з речами. Таким чином у вас вдасться очистити зібране від своєї енергетики і не спричинити неприємності.

Читайте також: