Але синоптики стверджують, що така тепла погода протримається до середини жовтня, а потім настане похолодання.

Докладніше про це повідомляє Апостроф.

Водночас експерти стверджують, що остання хвиля тепла повернеться на початку листопада і лише до деяких регіонів України.

Народний синоптик Володимир Деркач стверджує, що бабине літо в Україні триватиме до 14 жовтня. Після цього відбуватиметься плавний перехід із жовтня до листопада. Не варто очікувати, що будуть якісь сильні заморозки або снігові опади. Різке похолодання настане аж у листопаді.

Відомий кліматолог Світлана Бойченко стверджує, що у першій половині жовтня погода буде теплою і температура протримається в районі +18 градусів. Друга половина жовтня буде холоднішою, і температура опуститься до +10 градусів. На думку синоптика, листопад буде вологим та холодним, а справжні морози прийдуть наприкінці місяця.

Проте інші експерти стверджують, що зниження температури відбудеться вже наступного тижня, і тоді температура «обвалитися» до +14 градусів. А в гірських регіонах ще очікуються нічні заморозки.

А в неділю, 9 жовтня, в Україну з'явиться холодний фронт із грозами та зливами, які сфокусуються на заході та півночі країни. А наступні опади слід очікувати на сході у понеділок, 10 жовтня, та у вівторок, 11 жовтня.

Читайте також: