"Техніка добротна і надійна", - всього 4 місяці тому говорив Рамзан Кадиров про бронеавтомобіль З-СТС, який був спеціально для нього зібраний з урахуванням досвіду військових, які беруть участь у військовій операції в Україні. Перші броньовики "засвітилися" 9 травня 2022 року на параді в Грозному, а вже в червні голова Чечні Рамзан Кадиров повідомив про здачу заводом першої партії з 20 машин. От тільки, як виявилося, від ЗСУ вони "кадировців" не захистять.

Так, стало відомо, що на Херсонському напрямку українські військові знищили спеціальний броньовик, яким пересувалися окупанти з числа вихідців з Чеченської республіки. Ця машина була розроблена на замовлення представників Грозного.

Про це повідомило Регіональне управління Сил територіальної оборони " Південь" .

"Спеціальний броньовик "кадировців" "підсмажили" на Херсонщині. Як бачимо, перша зустріч з українськими воїнами закінчилася для автомобіля плачевно", - сказано в повідомленні.

Відомо, що розробкою броньовика З-СТС займався завод "Ремдизель" з Набережних Човнів спеціально на замовлення "кадировців". При цьому ті не приховують, що проект було реалізовано лише за 25 днів.
Серед технічних характеристик бронеавтомобіля те, що має протимінний захист і здатний витримати підрив 6 кг тротилу.
За даними російських ЗМІ, Кадиров підписав контракт на виготовлення 400 бронемашин З-СТС.
До речі, у вересні з'явилася інформація, що певну кількість цих машин отримали добровольчі батальйони з Татарстану "Алга" та "Тімер".

Читайте також:

У мене армія з "нікого": Кадиров остаточно довели. Вже скаржиться Путіну

Крах Кремля: Кадиров повстав проти Путіна Деталі

Путін вирішив підставити Кадирова: його повернуть додому у чорному мішку