Українці можуть одержати гуманітарну допомогу як закордоном, так і всередині країни. До речі, допомагають не лише вимушеним переселенцям, а й громадянам найуразливіших категорії населення.

Видання «НаПенсії» розповідає про ще один вид грошової допомоги, яку можуть оформити деякі категорії громадян України. Йдеться про 620 гривень одноразової допомоги від благодійного фонду «Карітас Київ».

Фонд пропонує допомогу всім громадянам України, проте віддаватиме перевагу лише найуразливішим категоріям населення.

Згідно з інформацією, матеріальну допомогу можуть отримати перші та другі групи, самотні люди від 60 років, багатодітна сім'я, де троє дітей віком до 18 років; мати- або батько-одинак, які виховують неповнолітню дитину; вагітні жінки, які мають дітей до 2 років. А також люди з тяжкими хронічними захворюваннями, які перебувають на постійному лікуванні. Для того, щоб оформити цей вид допомоги, необхідно безпосередньо звернутися до офісу фонду, оскільки подати заявку онлайн є неможливим. Фонд «Карітас Київ» має представництво практично у всіх містах України. Для того, щоб подати документи необхідно мати посвідчення особи, документ, який підтверджує один із вищеперелічених статусів, та номер банківського рахунку у форматі IBAN.

Читайте також: