Виявляється, підготувати яблука до зберігання — не така вже й проста штука.

Так, щоб яблука всю зиму та весну радували своєю свіжістю та "товарним виглядом", необхідно знати три секрети:

  • вибрати відповідний для зберігання сорт;
  • правильно зняти яблука з дерева;
  • обов'язково розсортувати яблука.

Багато хто, наприклад, не знає, що знімати плоди з дерева потрібно тільки в суху погоду і відривати плодоніжку категорично заборонено.

Хитрість полягає у продовженні життя плодів після того, як вони були зірвані. Яблука швидко розм'якшуються і стають борошнистими при неправильному зберіганні. Щоб вони залишалися свіжими протягом кількох тижнів і навіть місяців після того, як їх винесли з саду, слід зберігати яблука в холодильнику. "Чим раніше ви помістите їх у холодильник, тим довше вони прослужать", - сказала Ренеа Моран, фахівець із фруктових дерев з кооперативної ферми Highmoor при Університеті штату Мен. «Ви повинні зберігати їх за такої температури, яку витримають яблука, тобто трохи вище за нуль». За словами Моран, умови зберігання, які комерційні виробники використовують для зберігання своєї продукції, є холоднішими, ніж у холодильниках більшості людей. Але вона додала, що ваш кухонний холодильник буде чудово працювати,

За словами Моран, залишати яблука у пакеті, сітці, мисці чи кошику неправильно, це різко скорочує термін їх зберігання. При кімнатній температурі яблука зберігаються від п'яти до семи днів, перш ніж вони починають втрачати свій аромат і починають зморщуватись або ставати м'якими.

Яблука також можна зберігати в льоху в коморі в неопалюваному приміщенні вашого будинку протягом двох-трьох тижнів. Фахівець рекомендує перевіряти фрукти, щоб переконатися, що ті, які можуть зіпсуватися або стати перезрілими, не псують плоди навколо них. «Яблука виділяють газ під назвою етилен, який повідомляє яблукам, що настав час дозрівати. Приміщення їх у холодильник уповільнює це». Яблуко, зірване рано, до того, як воно повністю дозріє, довше збереже свою свіжість. Люди, які збирали свої яблука наприкінці сезону, одержують яблуко з найкращим смаком, але вам буде важче зберегти цей аромат протягом тривалого часу при зберіганні.