Згідно з найдавнішим вченням фен-шуй, кожен предмет, що знаходиться в будинку, має певну енергію і має конкретне призначення. Фахівці кажуть, що деякі речі притягують позитивні енергетичні потоки, тому в будинку переважає затишна та комфортна атмосфера, а інші несуть хаос та невдачу.

Сміття, пил та бруд – приносять нещастя!

У східних культурах вважається, що не можна залишати у приміщенні пакети зі сміттям, оскільки це блокує потоки енергії. Також потрібно якнайчастіше позбавлятися пилу і очищати поверхні від забруднень, оскільки скупчення пилу і бруду притягує бідність.

Розбите дзеркало/скло

Не варто тримати вдома розбиті дзеркала та скляні предмети, оскільки вони символізують розбиті прагнення. А ще в розбите дзеркало не можна виглядати: це старовинна прикмета, яка завжди втілює невдачу, горе, а для жінок можливість залишитися на самоті або "втратити" свою красу.
Годинник, що перебуває в неробочому стані

Ніколи не зберігайте годинник, стрілки якого зупинилися — неробочий годинник не варто мати як у будинку, так і в офісі. Суть життя в тому, щоб рухатися вперед, а не залишатися на місці, а годинник, що зупинився, може символізувати стагнацію. Якщо годинник зупинився прямо у вас на очах, це може вважатися поганим знаком - не запам'ятовуйте вказаний на них час, повністю опустіть його у воду на ніч, а вранці винесіть на смітник. Ще можна розібрати їх і винести окремими частинами.

Старий віник

Старий віник потрібно обов'язково замінити на новий, який приноситиме удачу і забиратиме хвороби. Позбавляйтеся також від зламаних швабр та сильно забруднених ганчірок. Всі засоби, які ви використовуєте для прибирання будинку, мають виглядати акуратно.

Фото з дефектами

Зберігати старі фотографії вдома можна, якщо вони не пошкоджені. Якщо фотографії мають потертості, але дороги як пам'ять краще звернути у фотосалон і відреставрувати їх. Старі фото дають такий самий ефект, як і дзеркала, що тріснули, тому не варто заради минулого ризикувати справжнім.

Некорисні чи зламані предмети

Зламаний посуд або будь-який інший предмет, що не має абсолютно ніякої цінності, не слід зберігати в будинку - він стає сприятливим середовищем для накопичення негативної енергії. А ось битий посуд і взагалі, згідно з прикметою, приносить у будинок конфлікти, зокрема, для закоханих та сімейних пар. У давнину вважалося, що посуд та столові прилади уособлюють сімейний добробут — молодята б'ють посуд на щастя, але після цього він обов'язково має вирушити у відро для сміття.

Юридичні документи в шафці біля ліжка

Ніколи не зберігайте юридичні документи по спірних справах у тумбочці — вважається, що ці документи, що зберігають у собі негативну енергію, пов'язану, наприклад, з поділом майна при розлученні або іншими конфліктними аспектами, можуть негативно вплинути не тільки на ваші думки та сни, але і на ваше життя поза спальні.

Порожні пляшки та стара друкована продукція
Є провідниками негативної енергії. Позбавляйтеся пляшок, непотрібних журналів і газет, оскільки вони захаращують простір і накопичують пил.