Внаслідок повномасштабних військових дій десятки тисяч людей були змушені покинути свої будинки та виїхати в інші області України. Тисячі сімей втратили будинки і квартири через ворожі обстріли, і довгий час були змушені жити в центрах для біженців.

Однак зараз українська влада може надати альтернативу. Докладніше про це інформує сайт Факти та коментарі.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що наразі українці, чиї будинки та квартири були зруйновані внаслідок військових дій, можуть отримати соціальне житло за спеціальною державною програмою.

Згідно з програмою, на таке тимчасове житло можуть розраховувати багатодітні сім'ї, переселенці, і ті, хто мав зруйнований будинок через війну.

Повідомляється, що у місті Суми вже дев'ять сімей отримали соціальне житло, ще дві родини буде поселено у Ромнах. Незабаром соціальне житло отримають родини у Чернігові, Житомирській та Київській областях.

Наголошено, що держава вже придбала 60 квартир для тимчасового розміщення громадян на Сумщині, Київщині, Житомирщині та Чернігівщині.

Міністр уточнив, що квартири надаються громадянам «під ключ»: з ремонтом, меблями та побутовою технікою. Побутову техніку, спальні приладдя та посуд надало Товариство Червоного Хреста України.

Читайте також: