Офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков відповів на запитання журналістів про те, коли закінчиться спеціальна російська військова операція в Україні.

Так, у середу, 28 вересня 2022 року, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія продовжить спецоперацію в Україні навіть після приєднання нових регіонів. Мається на увазі, що за підсумками референдумів про майбутнє ДНР, ЛНР, Херсонської та Запорізької областей всі вони прагнуть Росії.

За словами речника Володимира Путіна, для того, щоб закінчити Росії спецоперацію в Україні, необхідно, як мінімум, звільнити всю територію Донецької народної республіки (ДНР). Дмитро Пєсков уточнив, що йдеться про межі 2014 року.

За його словами, на територіях, де пройшли референдуми, все ще тривають бойові дії.

Нагадаємо, що ще у липні 2022 року міністр оборони Сергій Шойгу доповідав російському диктатору Володимиру Путіну про звільнення Луганської народної республіки (ЛНР). А ось визволення ДНР триває донині.

Крім того, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сьогодні, 28 вересня, відповів і на інші питання щодо поточної ситуації в країні.

Зокрема, він заявив, що Президент Росії Володимир Путін нині не планує звертатися до росіян щодо референдуму, що пройшли на окупованих землях.

Також Пєсков сказав, що у графіку Путіна поки немає спілкування з головами ДНР та ЛНР, але так чи інакше воно буде, адже плани верстаються.

А ось на питання, чи буде спеціальну військову операцію після приєднання нових регіонів переформатовано на контртерористичну, Дмитро Пєскова відповів, що це поки не відомо.

"У будь-якому випадку, це може бути лише рішення верховного головнокомандувача та президента країни", - заявив прес-секретар президента РФ.

Читайте також:

Пєсков зробив дику заяву про переговори з Україною. Це щось новеньке

"Рішатиму на іншому рівні": син Пєскова відмовився від мобілізації і налякав татків

Пєскова вивели із себе гарантії безпеки для України.