Згідно статистики, на сьогоднішній день понад 90% українців пишаються своїм громадянством та стільки ж вірять у перемогу України у війні з армією Путіна. І все це завдяки 49-річному Головнокомандувачу Збройних Сил України Валерію Залужному. Саме йому українці ось уже більше шести місяців присвячують зворушливі рядки, меми і називають його "залізним генералом". Виходить, що не просто так авторитетне американське видання Time розмістило про нього цілу величезну статтю.

Стало відомо, що 26 вересня 2022 року впливовий журнал Time помістив портрет головного українського військового, Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного на обкладинку. Тепер півсвіту побачить нашого генерала у військовій формі на тлі українського прапора. Ще б пак, українським військовим генієм захоплюється увесь світ.

Про це повідомляється в офіційному твіттер-акаунті журналу.

Відомо, що випуск тижневика міститиме статтю про Залужного під назвою Inside the Ukrainian Counterstrike That Turned the Tide of the War ("Всередині українського контрудару, який змінив хід війни").

До слова, у квітні американський журнал Time присвятив обкладинку нового номера і статтю лідерству Президента України Володимира Зеленського під час протистояння російській агресії, а у липні - лідерству першої леді України Олені Зеленській.

У статті на сайті журналу, присвяченій Залужному, ідеться про те, що він – один із багатьох українців, відповідальних за витримку та прогрес нечисленної національної армії. Іншими головними офіцерами називають командувача Сухопутних військ України генерала Олександра Сирського, який керував обороною Києва, а також голову військової розвідки Кирила Буданова. Однак саме Залужного разом із президентом Володимиром Зеленським видання називає "обличчям війни".

"Його особа всюдисуща в українських соцмережах. На одному широко поширеному фото "залізний генерал" стоїть навколішки перед заплаканою матір'ю одного зі своїх солдатів, схиливши голову від горя перед труною. В іншому він усміхається, спостерігаючи за весіллям одного зі своїх військовослужбовців під час затишшя в боях. Фан-канали в Telegram мають сотні тисяч підписників, багато хто змінює свої профілі на фотографію генерала з руками, складеними у формі серця", – ідеться в статті.

Зазначимо, що у розмові з журналістами видання Валерій Залужний розповів також про те, що Україна готувалась до війни, однак не хотіла, щоб про це дізнались росіяни.

"Я побоювався, що ми втратимо елемент несподіванки. Нам треба було, щоб ворог думав, що ми всі на своїх звичайних базах, куримо траву, дивимось телевізор і розміщуємо дописи у фейсбуці", - цитує видання військового.

Після початку широкомасштабного російського вторгнення, він, як зазначають журналісти, мав дві головні стратегічні цілі.

"Ми не мали допустити, щоб впав Київ. А на всіх інших напрямках нам треба було пролити їхню кров, навіть, якщо у певних місцях це вимагало втратити територію", – передає слова Залужного TIME.

Автори зазначають, що зараз дедалі більше здається можливим, що армія під командуванням Залужного може здобути перемогу у війні з Росією.

Друкована версія журналу із Валерієм Залужним на обкладинці вийде в жовтні.

Зазначимо, що раніше Валерій Залужний потрапив до списку найвпливовіших людей 2022 року за версією Time.

Читайте також:

"Знищимо всіх, хто прийде зі зброєю": Залужний попередив війська Путіна

Справжнє козацьке весілля: об'єдналися два роди. Розписував особисто Залужний, фото

Спроба захоплення Києва та повтор вторгнення з Білорусі: Залужний розповів, що може статися у 2023-му році