Експерт із глобальної політики та колумніст Al Jazeera Марван Бішара вважає, що світ марно нехтує ядерними загрозами Путіна. На думку аналітика, російського диктатора загнано в кут, розлючено і може піти на крайнощі.

"Захід нехтує цією загрозою. Оголошена мобілізація демонструє, що Путін розлючений і принижений, а отже цілком здатний на використання будь-яких коштів", - пише експерт, якого цитує ТСН .

Факт мобілізації є виразним, оскільки йдеться про найбільшу мобілізацію військ із часів Холодної війни. Ядерна загроза може втілитись як шляхом використання зброї, так і через пошкодження Запорізької атомної електростанції, і обидва ці сценарії трагічні та неприпустимі.

Щоб запобігти їх втіленню, впевнений колумніст Al Jazeera, світові лідери мають зупинити ескалацію та шукати дипломатичне рішення війни.

"Головне, що світ має пам'ятати, це те, що в ядерній війні не буде переможців", – додав він.

Нагадаємо, Володимир Путін у своєму виступі, під час якого висловився за приєднання окупованих територій України до Росії, погрожував застосуванням ядерної зброї. Він пообіцяв визнати результати фейкових референдумів щодо приєднання до Росії на окупованих частинах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. А для продовження війни проти України підписав указ про часткову мобілізацію, під час якої в армію призовуть 300 тисяч осіб.

Читайте також:

Бійня у російському військкоматі: призовник зрешетив військкома. Той не вижив

Майдан у Дагестані: люди вийшли проти Путіна та проти поліції. Потужні зіткнення. Відео

Звідки та куди полетять ракети: експерт розповів, як Путін почне ядерну атаку