Найвірніший спосіб для росіян не вмирати у війні в Україні – це відмовитись від участі в ній. Але якщо раніше можна було просто проігнорувати заклики влади для укладання контракту, то зараз справа прийняла дуже різкий та небезпечний поворот – мобілізація, уникнути якої практично неможливо.

Ті, хто виявився розумнішим, уже покинули межі Росії, щоби вижити самому і не стати вбивцею. А найбезвольніші залишилися, деякі навіть з радістю прийняли повістки.

І якщо раніше у війні проти України брали участь жителі околиць РФ, то під мобілізацію потрапили й москвичі та жителі інших міст-мільйоників.

У Росії є регіон, звідки родом велика кількість загиблих в Україні. І це – республіка Бурятія. Здавалося б, буряти мають бути більше за інших зацікавлені в припиненні військової окупації чужої держави, якщо хочуть і зовсім не втратити всіх чоловіків республіки. Але ні, буряти продовжують йти воювати, сподіваючись схопити бодай один електричний чайник європейського виробництва в одному з покинутих чи зруйнованих будинків українців.

У мережі гуляє відео, яке показує, як бурятів проводжають на війну їхні дружини та родичі. У кадрі навіть видно, як призовникам роздають шаманські амулети, щоб захищали своїх власників від смерті.

Насправді найвірніший захисник від смерті в Україні – це відмова їхати в чужу країну воювати. Ну, бурятам мало, вони не хочуть псувати статистику смертності в РФ.

Читайте також: