Варто зазначити, що рішення Путіна мобілізувати чоловіків призовного віку для війни в Україні є першим цвяхом у труні путінського імперіалізму.

Свідомі росіяни знають, що відбувається в Україні та не прагнуть помирати за чужі інтереси. А тому багато чоловіків раптово вирішили залишити територію Російської Федерації. Подейкують, що в перші години після оголошення Путіним наказу про мобілізацію було продано всі квитки до Стамбула та Баку. Хто не зміг придбати квитки, той діставався кордонів своїм ходом. Весь світ досі обговорює кілометрові черги на кордоні з Фінляндією, яка раніше не встигла ухвалити заборону на видачу туристичних віз росіянам.

Велика кількість країн Євросоюзу вже відмовилася видавати туристичні та шенгенські візи громадянам РФ. А після старту мобілізації, низка країн відмовилася видавати і гуманітарну візу.

І ось тепер Чехія та Естонія вирішили не пускати на територію своїх країн громадян Росії, які тікають від мобілізації. Про це інформує Фокус.

Вважається, що початок мобілізації не є підставою для надання громадянам РФ притулку. Глави МЗС двох держав впевнені, що росіяни відповідальні за рішення свого уряду, більшість із них підтримували геноцид українського народу, і рішення іммігрувати до ближчих країн свідчить лише про те, що звичайні росіяни намагаються уникнути відповідальності за злодіяння своїх гостей.

У той же час міністр закордонних справ Латвії заявив, що відмова приймати громадян РФ безпосередньо пов'язана з питаннями безпеки країни. У Литві заявили, що кожне прохання про притулок для росіян розглядатимуть індивідуально.

Читайте також: