Власне, сам Пенсійний фонд України почав працювати у більш посиленому режимі. І все через працюючих пенсіонерів, які почали йти зі своїх робочих місць, переоформлюючи підвищені пенсійні виплати.

І ПФУ не зупиняється на досягнутому, готуючи нові сюрпризи українським пенсіонерам. Наприклад, якщо людина має право на два види пенсії, то вона може обрати ту, виплати за якою є більшими.

Докладніше про це інформує ТСН .

Наприклад, з пенсії за віком можна перейти на пенсію через втрату годувальника. Цей вид пенсії призначається непрацездатним членам сім'ї померлого громадянина, які були на його утриманні. Зокрема, згідно із Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» на такі виплати може претендувати чоловік чи жінка пенсійного віку, які на момент смерті годувальника мешкали разом.

При цьому пенсію у зв'язку із втратою годувальника призначають у розмірі 50 відсотків від пенсії за віком померлого. Саме тому, якщо у покійного пенсія була вищою, ніж у другого подружжя, то тоді є сенс переходити з одного виду пенсії на інший.

Читайте також: