Стало известно, что в турецком Мармарисе, где продолжаются природные пожары, разбился принадлежащий России вертолет, который вылетел на борьбу с огнем. Все случилось в городе Денизли, расположенном на юго-западе Турции.

Об этом сообщил турецкий новостной портал Sondakika.

Отмечается, что вертолет вылетел для тушения пожара в районе Мармариса провинции Мугла, когда потерпел крушение в поле в лесопарковой зоне, после чего загорелся.

"Гертоліт, який належить Росії, який вилетів на гасіння пожежі в Мармарисі, розбився в Денізлі. В аварії загинула одна людина, постраждали чотири", - сказано в офіційному повідомленні рятувальників, які негайно висунулися на місце аварії вертольота і вжили всіх заходів, щоб не допустити поширення вогню. Ще б пак, дим з місця події був помічений з більшості точок міста Денізлі.

Пізніше з'ясувалося, що всього у гелікоптері, який зазнав катастрофи в Туреччині, знаходилися 7 людей. Двоє з них – громадяни Росії, п'ятеро – Туреччини.

Після повідомлення про подію губернатор Денізлі Алі Фуат Атік повідомив, що теж особисто виїхав на місце аварії.

На фото з місця події, опублікованих порталом, видно, що на обшивці літального апарату є напис "Avia Vladivostok".

Посольство Росії в Туреччині підтвердило загибель двох громадян РФ під час аварії пожежного вертольота поряд з містом Денізлі.

Загиблі:
Олександр Яковлєв, інженер.
- Олексій Волков, технік.

Постраждалі:
Ілля Івесенко, пілот.
- Єгор Турков, другий пілот.
- Георгій Онучи, технік.

Читайте також:

Долар різко подорожчав уперше за 20 років після заяви Путіна

Мільйони тонн снарядів, цілі ешелони: Жданов розповів, що Путін направляє в Україну

Заморозки на Київщині: синоптики попередили про небезпеку