Можливість ядерного удару, термінова мобілізація росіян – це дуже серйозно позначилося на валютному ринку та біржових котируваннях.

Як повідомляє Ліга, за інформацією Financial Time, індекс, який відстежує курс американської валюти по відношенню до інших валют, що котируються, зріс на 0,5% на ранкових торгах у Лондоні.

Євро впав на 0,7% до долара США, а британський фунт упав на 0,4%. Долар вважається "притулком" на ринку і зазвичай зростає за часів геополітичних потрясінь, пояснює видання.

Фондові ринки також упали на новинах про мобілізацію. Європейський фондовий індекс упав Stoxx 600 на 0,3% після відкриття, французький Cac 40 – на 0,8%, а німецький Dax – на 1%. Ф'ючерси на індекс S&P 500 знизилися на 0,2%.

Акції вже перебували під тиском через занепокоєння щодо майбутнього політичного рішення ФРС, згідно з яким очікується підвищення ставок на три чверті пункту.

Після новин про мобілізацію ринок акцій РФ на старті торгів у середу продовжив обвальне падіння - індекси МосБіржі та РТС за хвилину торгів впали на 7,4-9,7% на чолі з паперами фінансових компаній.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ з 21 вересня. Мобілізаційні заходи розпочнуться вже сьогодні.

Глава російського міноборони Шойгу заявив, що під час мобілізації Росія планує призвати до армії 300 тисяч людей.

Читайте також:

Порядки клеять на поштові скриньки, молодь затримують на вулиці: як проходить мобілізація в Росії

Мільйони тонн снарядів, цілі ешелони: Жданов розповів, що Путін направляє в Україну

Путін має намір відправити в Україну 300 тисяч мобілізованих. Шойгу вже оголосив деталі