На сьогоднішній день стратегія Путіна нагадує поведінку загнаного в кут щура, вважають експерти. Ще б пак, після того, як увесь світ дізнався, що армія Росії це не потужна сучасна сила, а лише міф, який довгі роки підтримували кремлівські пропагандисти, Путіну залишається лише одно- загрожувати світовій спільноті ядерною зброєю.

Так, Президент Росії Володимир Путін неодноразово заявляв, що Росія має в своєму розпорядженні тисячі ракет далекого радіусу дії, готові до застосування. А згідно з військовою доктриною Росії, опублікованою на сайті Кремля, Російська Федерація "залишає за собою право застосувати ядерну зброю... у разі агресії проти Російської Федерації із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлене саме існування держави".

Президент США Джо Байден вважає всі розмови про застосування ядерної зброї абсолютно безвідповідальними.

Так, в адміністрації США обговорюється план реагування на радикальні дії з боку РФ, як-от застосування ядерної зброї в Україні. Про це повідомила Посол США в Україні Бріджіт Брінк в інтерв'ю Українській правді.

"Президент Байден чітко сказав, що будь-яке використання ядерної зброї буде неприпустимим і викличе серйозні наслідки... Ми працюємо над цим і в США, і обговорюємо разом із партнерами те, як ми могли б вчинити у відповідь на ті дії, які були б абсолютно неприйнятними. І президент про це дуже чітко повідомив", - сказала Бріджіт Брінк.

Також пані додала, що використання Запорізької АЕС як зброя є дуже небезпечним і Вашингтон підтримує зацікавленість України у створенні демілітаризованої зони та поверненні станції під її повний контроль.

"Ми підтримуємо зацікавленість українського уряду у створенні демілітаризованої зони, а також повернення повного контролю України у Запоріжжі. Ми співпрацюємо з МАГАТЕ та міжнародними партнерами на підтримку цієї мети, тому що ситуація небезпечна", - заявила Брінк.

До речі, Бріджіт Брінк заявила, що в США захоплюються успіхами ЗСУ під час контрнаступу. Але не розраховують на швидке завершення війни.

Читайте також:

У Лаврова вже прямо загрожують США: Росія відповідатиме на ракети для України

США відправили в Україну точніші снаряди з GPS-наведенням. Називаються Excalibur

У США вже попередили: Росія починає розвалюватись. Це увійде до історії