Ні для кого не секрет, що ось уже півроку російські пропагандистські телеканали хизуються своєю новітньою ядерною зброєю, яку вони можуть використати проти будь-якої країни, що стане на шляху Путіна. От тільки в якому б підземеллі чи бункері на стометровій глибині не ховався господар Кремля - це його не врятує. Бо у разі початку ядерної війни, у ній не буде переможців - загинуть усі. А те, що сьогодні, 19 вересня 2022 року о 00:20 армія РФ здійснила ракетний обстріл промислової зони Південноукраїнської АЕС, внаслідок чого стався потужний вибух лише за 300 м від реакторів ПАЕС, це перші дзвіночки можливої глобальної катастрофи.

Так, Росія після провалу на фронті і чималих втрат в Україні у відчаї ставить світ на межу ядерної катастрофи, щоб "домогтись хоч якихось поступок у своєму енергетичному шантажу Європи".

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко у Facebook.

За його словами, сьогодні ракета РФ впала за 300 метрів від ядерних реакторів, проте ніхто не знає, що може статися завтра. Тому, на думку Галущенка, треба дати жорстку відсіч Росії, доки не пізно і "ядерна катастрофа – це тільки загроза, яка, на жаль, щодня стає все реальнішою".

"Ми бачимо стійкість Європи у протидії енергетичній агресії росії. Але подвійних зусиль вимагає необхідність зупинити російський ядерний терор в Україні. Якщо настане "ядерна зима", проблема високих цін на електрику перестане бути актуальною", – заявив Галущенко.

Читайте також:

У Путіна вже загрожують "відповіддю", якщо ВСУ почнуть повертати Крим

Люди кричали: у Києві Mercedes протаранив маршрутку, її викинуло на тротуар. Фото

Дощі та холодина: якою буде погода. Синоптики попередили