Ні для кого не секрет, що після початку повномасштабної війни РФ нанесла цілу низку хакерських атак, у тому числі з фінансових установ. Такі прийоми дозволяють агресору створювати паніку серед багатомільйонного цивільного населення, а також завдавати шкоди фінансовій системі України. Раніше, щоправда, жоден банк не постраждав від хакерів, а от Monobank не пощастило.

Так, 16 вересня 2022 року Monobank зазнав дуже потужної DDos-атаки, в результаті якої тимчасово у клієнтів виникали проблеми при спробах здійснення банківських операцій.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив один із співзасновників банку Олег Гороховський.

"Найпотужніша DDoS-атака. Пройшли, піднімаємося. Зараз уже все штатно", - написав Гороховський.

За його словами, ця атака була найпотужнішою, проте співробітники банку дуже оперативно все полагодили, і всі сервіси банку стали доступними у звичайному штатному режимі.

Цікаво, що більшість користувачів Мonobank висловили припущення, що ця DDoS-атака може бути пов'язана із мовною політикою банку. Ще б пак, буквально напередодні Гороховський повідомив, що Мonobank більше не використовуватиме російську мову - після наступного оновлення програми банку з неї зникне російськомовна версія.

У той же час інші користувачі Мonobank зазначили, що навіть не помітили, що на банк було здійснено атаку хакерів.

Зазначимо, що українські фінансові технології вважаються одними з найрозвиненіших. Можливості банківських додатків, способи оплати та сервіси, які надають українські банки, значно випереджають рівень послуг навіть конкурентів у ЄС.

Читайте також:

Хакери звернулися до Путіна: "Ми вже у твоєму палаці, ми поруч із твоїм ліжком і твоїм столом..."

От і відпочили: готелі Туреччини перестали приймати банківські картки росіян

ПриватБанк роздаватиме своїм клієнтам по тисячі гривень. Як отримати гроші