Президент України Володимир Зеленський заявив, що майже всю територію Харківської області на сьогоднішній день деокуповано.

Відповідну заяву глава Української держави розмістив у себе в Telegram .

"На сьогоднішній день майже вся Харківська область деокупована. Це був безпрецедентний рух наших воїнів. Українцям знову вдалося зробити те, що багато хто вважав за неможливе.

Російська армія перебувала у Харківській області понад п'ять місяців. І за цей час окупанти навіть не намагалися щось зробити для людей, а тільки знищували, забирали, вивозили. Залишили по собі спустошені села, і в деяких із них немає жодного вцілілого будинку. Росія не може принести нічого іншого, окрім геноциду", - написав президент.

Нагадаємо, заступник міністра оборони Ганна Маляр раніше заявила, що під час контрнаступу захисників на північному сході країни було звільнено вже 300 населених пунктів Харківської області – це 3800 квадратних км.

Контрнаступ ЗСУ на північному сході України став наймасштабнішим з 24 лютого. Більше того, взяття Ізюма відкриває українській армії нові можливості на Донбасі.

Військовий експерт Олександр Коваленко зазначав, що повне визволення Харківської області від російських окупантів може відбутися до осені цього року.

Читайте також:

От і відпочили: готелі Туреччини перестали приймати банківські картки росіян

Армії Путіна не поздоровиться: у Пентагоні розповіли, що відправлять до України. перелік

Розвал Росії відбудеться миттєво, два-три дні, - російський політик