24 лютого 2022 р. Президент Росії Володимир Путін розпочав повномасштабну війну проти України. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Харківщини, Донбасу та південних областей України. Ось тільки зараз на фронті спостерігається переломний момент, адже ЗСУ провели вдалу операцію зі звільнення Харківської області у найкоротші терміни завдяки постачанню сучасної зброї від союзників.

І справді, контрнаступ ЗСУ у Харківській області пройшов настільки стрімко та блискавично, що ніхто вже не сумнівається у перемозі України. Його вирішено продовжити до повного вигнання ворога з області та піти далі деокупувати решту території. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр, повідомляє Reuters.

"Метою є звільнення Харківщини і надалі – всіх територій, окупованих Росії. Бої продовжуються. Поки що рано говорити про те, що над областю встановлений повний контроль", - зазначила вона.

Вона розповіла, що бої ще продовжуються на північному сході Харківської області. Українські війська досягають добрих успіхів.

"Наша сила полягає в тому, що ми дуже вмотивовані та ретельно плануємо операції", - заявила вона.

Внаслідок контрнаступу ЗСУ у Харківській області було звільнено 8,5 тис. кв. км території, на якій знаходяться 388 населених пунктів та проживає близько 150 тисяч осіб.

До речі, під час контрнаступу української армії на Харківщині росіяни зазнали значно більших втрат, ніж українські військові, навіть незважаючи на те, що вони перебували у зручнішій позиції, бо захищалися. Таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данилов в ефірі "24 канали".

Читайте також:

Росію "схопить" колапс уже до кінця року: маршал Королівських військ зробив заяву

Такого можна і на Кадирова обміняти: ЗСУ взяли в полон цінного чеченського бойовика. Фото

Нехай понюхають: Андрій Данилко показав окупантам, що вони будуть замість Херсона. Фото