Міноборони РФ, яке кілька днів мовчало про становище своєї армії на фронті, у сьогоднішньому зведенні показало карту України з майже повністю деокупованою Харківською областю. На цьому фоні очікуваною була заява міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова.

Так, із кожним днем ​​українські воїни звільняють все більше рідної землі, змушуючи російських військових здавати захоплені раніше позиції та відступати. За таких умов кожен втрачений день знижує "аргументи" РФ для спроб висувати ультиматуми офіційному Києву.

І ось Сергій Лавров знову заговорив про мирні переговори з Україною. Непереборне бажання поговорити у глави російської дипломатії виникло на тлі успіхів контрнаступної операції Збройних сил України на півдні та сході України.

"Росія не відмовляється від переговорів з Україною", - про це глава МЗС РФ Лавров заявив в інтерв'ю Павлу Зарубіну у програмі "Москва. Кремль. Путін на телеканалі "Росія-1".

При цьому Лавров нарікає, що чим пізніше розпочнуться переговори між Україною та Росією, тим "важче буде домовитися".

Заяву глави МЗС РФ уже повним ходом тиражують кремлівські пропагандисти.

А трохи пізніше стало зрозумілим і причина цього "не відмовляється".

Так, на брифінгу Міноборони Росії показали карту, яка демонструє, що російські війська відійшли з півночі Харківської області і мають намір тримати фронт річкою Оскол.

Читайте також:

Путінський агент Гіркін запропонував віддати Україні російський Бєлгород: боїться контрнаступу

Повинні бути готові воювати: міністр оборони Рєзніков попередив українських чоловіків, яких ще не закликали

Бойовик Гіркін уже почав панікувати та розповідати про перемогу ЗСУ