У Генштабі повідомили подробиці чергового "жесту доброї волі" російських військових.

Так, стало відомо, що російські окупанти в результаті успішного контрнаступу ЗСУ на Харківському напрямку втікають зі своїх позицій углиб тимчасово зайнятих територій або на територію Російської Федерації.

Ще б пак, лише за останні п'ять днів під час контрнаступу в Харківській області ЗСУ проникли на окуповані території на глибину до 70 кілометрів у деяких місцях та звільнили понад 3000 км 2 . Про це йдеться у звіті американського Інституту з вивчення війни (ISW).

На Харківському напрямку український контрнаступ розбиває російські сили та руйнує північну донбаську вісь Росії.

"Російські війська не ведуть контрольований догляд і спішно втікають із південного сходу Харківської області, щоб уникнути оточення навколо Ізюму", - зазначили аналітики.

Сьогодні ж 11 вересня підрозділи ЗСУ стрімко просунулися на півночі області Харківської області. Зокрема, ЗСУ звільнили Козачу Лопань, Цупівку, Макарове та Великі Проходи, що знаходяться поблизу Білгородської області РФ. Там уже майоріли синьо-жовті прапори.

Крім того, українські війська продовжують наступ поблизу Ізюму. Інформація, що наші підрозділи підійшли до міста, з'явилася ще вчора. Поки що невідомо, чи контролюють ЗСУ населений пункт.

Раніше стало відомо, що Збройним Силам України, які за 11 днів вересня звільнили від окупантів уже понад 3000 кв. км, до державного кордону на Харківщині залишилося 50 км.

Читайте також:

Путінський агент Гіркін запропонував віддати Україні російський Бєлгород: боїться контрнаступу

Повинні бути готові воювати: міністр оборони Рєзніков попередив українських чоловіків, яких ще не закликали

Бойовик Гіркін уже почав панікувати та розповідати про перемогу ЗСУ