Колишній ватажок проросійських бойовиків "ДНР" Ігор "Стрілков" Гіркін опублікував у своєму Telegram уїдливе повідомлення, в якому запропонував російській владі віддати Україні три прикордонні райони Білгородської області. Ця пропозиція прозвучала на тлі "блискучої операції з передачі шановним українським партнерами міст Ізюм, Балаклія та Куп'янськ".

Гіркін далі натякнув, що Білгородську область обстрілюють, і щоби російській владі не потрібно було нічого пояснювати місцевим жителям, її потрібно включити до складу Харківської області.

"...Принципової різниці для мешканців вже немає жодної... зате ми зможемо з повною підставою говорити після того, що жодних бойових дій на території РФ не відбувається", - іронічно написав Гіркін.

Наприкінці посту він також уточнив, що його пропозицію слід розглядати як патріотичну ініціативу та внесок з його боку у врегулювання "внутрішньоукраїнського" питання.

Зазначимо, що раніше Гіркін критично оцінив ситуацію на Харківському напрямку для російської армії, назвавши прорив ЗСУ лінії оборони "найгострішою оперативною кризою на широкій ділянці фронту". При цьому він зазначив, що бій за ініціативу на східному фланзі театру бойових дій Україна вже виграла.

Читайте також: