Російський президент Володимир Путін 9 вересня у режимі відеоконференції провів нараду Ради Безпеки Росії. На зустрічі з силовиками та ключовими політиками країни глава держави не став обговорювати величезні втрати російської армії в Україні. Стало відомо, що причиною для скликання Ради безпеки російським диктатором стало забезпечення житлом російських військових, роздача "подяк" за проведення Східного економічного форуму та обговорення експорту українського зерна.

Володимир Путін заявив, що його найбільше зараз непокоїть можливий дефіцит продовольства у країнах Африки. Також він заявив, що йому неприємно, що низка іноземних партнерів ставлять під сумнів збереження пунктів домовленості з Москвою щодо постачання зерна на світовий ринок.

"Але у нас кожен хід записаний. Тут помилок ніяких немає і бути не може", - наголосив Путін.

Путін заявив, що до "найбідніших країн" було відправлено близько 3% від усього вивезеного в рамках у форматі "зернової угоди" з України зерна і він почав роздавати розпорядження "збільшити цей обсяг".

Воно, на думку президента Путіна, вивозиться не так і не туди. Путін знову повторив раніше озвучену тезу про те, що українське зерно нібито не потрапляє до країн, над якими нависла загроза голоду.

"З усіх кораблів із зерном, які вийшли з українських портів, 32 залишилися в Туреччині, три - направлені до ПАР, три - до Ізраїлю, сім - до Єгипту, 30 - до Євросоюзу. І лише два - до найбідніших країн за продовольчими програмами ООН ", - обурився глава Росії, наголошуючи на подвійних принципах Заходу в цьому питанні.

Далі російський лідер Володимир Путін відзначив принципи дотримання даної домовленості, докладно перерахувавши ті напрями, якими стратегічний продукт вже відправлено.

Так, до кінця грудня поточного року Росія зобов'язалася відправити країнам, що потребують, 30 млн тонн зерна. Москва готова збільшити обсяги відвантаження за власною ініціативою. Просто зерно має йти до пункту призначення.

Крім того, Путін доручив МЗС РФ докласти зусиль до вирішення питання розблокування постачання російських добрив через порти Європи до Азії, Африки та Латинської Америки.

"Росія готова безоплатно передати нужденним державам аміак і калійні добрива", - наголосив Путін.

Читайте також:

Увійде в історію: генсеком НАТО може стати чиновниця з українським корінням

Директор ЦРУ: Путін зазнав краху, він заплатить дуже високу ціну

"Там усе дуже погано": Арестович розповів про стан Путіна