Розмови про те, що президент Росії хворий на рак чи хворобу Паркінсона, ходять уже давно. Насамперед ознаками хвороби експерти вважають ходу, опухлу особу президента чи тремор кінцівок.

І справді, якщо проаналізувати останні фото та відео матеріалів за участю глави країни-агресора, то висновок про погане самопочуття Путіна напрошується сам.

А ось лікар-невролог Олександра Щебет в інтерв'ю НВ взагалі заявила, що хворобливі симптоми Путіна прогресують і здоров'я президента РФ Володимира Путіна за останні кілька місяців однозначно погіршилося.

Медик не виключила, що з Путіним активно займаються і проводять адекватну реабілітацію.

"Втім видно, що російський диктатор має певну незручність рухів, він знову сидить у тій же вимушеній позі, схилившись на один бік, переважно на правий. А це, по-перше, може свідчити про те, що у нього стійкий тривалий біль і він повинен сидіти, схилившись на один бік, тому що рівно сидіти боляче. І по-друге, є якісь проблеми з м'язовим тонусом, що змушує його сидіти в такій позі і судомно хапатися за навколишні предмети, щоб приховувати мимовільні рухи кінцівок", - пояснила співрозмовниця.

Водночас, вона не виключила, що у президента РФ можуть спостерігатися певні прояви хвороби Паркінсона.

"Нагадаю, один із симптомів хвороби Паркінсона та синдрому паркінсонізму - тремор кінцівок у стані спокою. Якщо рука перебуває в русі, це стає менш помітним. А якщо людина хапається за предмети, наприклад, стіл, то фізично напружує м'язи і таким вольовим зусиллям цей тремор поки що може стримати", - додала Щебет.