У Харкові СБУ затримала письменника із окупованої Горлівки, який заперечував існування України.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, рік тому чоловік переїхав до Харкова, а у березні цього року давав інтерв'ю російському каналу, де розповідав, що саме українські військові 8 років "бомбили та знищували" Донбас.

Підозрюваний також зазначив, що озброєна агресія РФ допомагає врегулювати "цивільний конфлікт", тому що з 2014 року України як держави більше не існує, – йдеться у заяві Офісу генпрокурора.

Чоловіка затримали. За вчинене йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Начальник прес-центру УСБУ у Харківській області Владислав Абдула повідомив, що підозрюваний – 47-річний мешканець окупованої Горлівки. Він поширював матеріали із виправданням збройної агресії Росії проти України. - Зловмисник, який обіймає фейкову посаду "заступник голови спілки письменників ЛНР", у власному інтерв'ю російському літературному каналу висловлював наративи російської пропаганди, нібито Україна 8 років бомбила Донбас, намагався подати російську агресію як внутрішній громадянський конфлікт. року Україна перестала існувати як держава. За висновками лінгвістичного дослідження, проведеного з ініціативи СБУ, вченими Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, висловлювання ворожого пропагандиста мають антиукраїнський характер і мають протиправний зміст,

Під час обшуків у затриманого будинку вилучили комп'ютерну техніку та засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності, а також майже 70 тисяч гривень, отриманих із Росії як гонорари.

Читайте також:

iPhone 14 може бути без слота для SIM-карток. Як він працюватиме

Готуйте светри: в Україну йдуть перші заморозки. Коли чекати

Кара небесна: у Росії розпочнеться евакуація людей через потужний тайфун. Такого ще не було