Вже ні для кого не секрет, що на боці Росії у війні з Україною беруть участь цілі підрозділи з ув'язнених. Так, приватна військова компанія, яку у ЗМІ пов'язують із Євгеном Пригожиним, рекрутує на війну жорстоких убивць та інших небезпечних злочинців, яким обіцяють сотні тисяч рублів місячного окладу та помилування за півроку служби. Вітр одна з таких історій.

Іван Непаратов 1988 року народження був ватажком банди підмосковних грабіжників. У 2013 році його та членів його ОЗУ визнали винними у п'яти вбивствах (серед них жінка), трьох розбійних нападах, здирництві, шахрайстві, незаконному зберіганні зброї та інших злочинах. За все це він мав відсидіти 25 років, але його випустили через 12 років. Після цього він у 2022 році вирішив вбивати українців у лавах російської армії.

У Росії ватажок банди, засуджений на 25 років за вбивства, посмертно отримав від кремлівського диктатора Путіна медаль "За відвагу". Душогуба нагородили "за участь у війні в Україні".

Про це повідомив The Insider.

У розпорядженні редакції було свідоцтво та довідка про смерть бойовика. Непаратова вбили 5 серпня 2022 року в Бахмуті на Донеччині. Причиною смерті вказується "вогнепальне вибухове осколкове проникне наскрізне поранення голови".