В Офісі президента Зеленського вже попередили, що ЗСУ наступатимуть не лише на південних ділянках України. Серйозні удари по російських окупантах розпочнуться в усіх напрямках. Знищуватиметься жива сила росіян, їх склади, техніка.

Як повідомляє ТСН , про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Хочу зауважити, що – не лише на півдні. Сьогодні і на Мелітопольському напрямі це йде, і на Харківському напрямку. І особливо йде активна оборона на Донецько-Луганському напрямку. Для чого ми робимо цю тактику тисячі порізів для російської армії? Тому що вони повинні панічно пересувати свої резерви по всій лінії фронту, за всіма 1300 кілометрами.

Нехай думають, де Україна атакуватиме саме сьогодні. Ми наступатимемо по всьому фронту. Атакуватимемо всю складську інфраструктуру по всій лінії фронту", – підкреслив Подоляк.

Він також розповів в загальних рисах, як проводитиметься контрнаступ і які озброєння будуть задіяні.

"Ми активно залучаємо ці знамениті вже HIMARS і всі системи MLRS для того, щоб руйнувати тилове забезпечення (окупантів – ред.). Просто кількість накопичених керованих снарядів, реактивних снарядів у нас збільшується, тому що партнери нам інтенсивно допомагають.

Так от ми інтенсивно руйнуємо всю цю складську інфраструктуру — склади першого, другого, третього рівня, паливні бази, оперативно-тактичні штаби. І таким чином ми знекровлюємо військові угруповання РФ і поступово відтісняємо їх зі своєї території. Саме таким буде контрнаступ", - зазначив радник голови ВП.

Читайте також:

"Перекосили" один одного: російські контрактники відкрили вогонь по ФСБшникам

Тонкий натяк: Лавров зібрався "захищати" російськомовних у Молдові. А солдатів вистачить?

Просто до сліз: у мережі показали, як український захисник приїхав додому до мами. Відео