Якщо ЗСУ зможуть звільнити Херсон і всю область від російських загарбників, це боляче вдарити по Путіну. У його оточенні є люди, які можуть відправити на політичний спокій не лише Шойгу, а й самого главу Кремля.

Як повідомляє УНІАН , про це заявив російський правозахисник Марк Фейгін.

"Якщо це буде розгром, то це може призвести до рухів усередині РФ навколо "колективного Путіна". Якщо виникне розуміння, що це кінець і цю кампанію виграти не можна, то виникне питання про те, що робити далі", - вважає правозахисник.

Фейгін також не виключив, що Путін може і з особистої ініціативи перекинути все на своє оточення, наприклад, із тієї ж ради безпеки РФ.

"Якщо вже Шойгу можна усунути від командування, то можна і Путіна усунути він від нього. Такі рішення можуть приймати ті, хто не схильний до авантюр. Там є "персональний Путін", і є "колективний Путін". Ось він може взяти на себе відповідальність за те, як вийти з цієї війни. Це можуть бути члени Ради безпеки. Може і сам путін зобразити, що ви візьмете на себе відповідальність, а я вже не ухвалюю рішення", - вважає Фейгін.

Він також вважає, що на головні ролі у цьому питанні можуть вийти секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев та директор ФСБ Олександр Бортніков.

Раніше ми повідомляли, що, за словами російського математика, публіциста та опозиціонера Андрія Піонтковського, саме після звільнення ЗСУ Херсона російська еліта скине Путіна.

Читайте також

Україна змогла зробити Чорноморський флот Росії безпорадним, - Politico

ЗСУ нарешті отримають ударну авіацію з-за кордону. Почалося

Анна Кошмал зі "Сватів" показала свого загадкового чоловіка