У зв'язку з повномасштабною російсько-українською війною в Україні триває загальна мобілізація населення, тобто всі військовозобов'язані чоловіки повинні за потреби стати на оборону країни. От тільки всі знають, що із будь-якого правила є винятки.

Так, після продовження термінів загальної мобілізації, з'являються нові ініціативи про розширення переліку чоловіків, які підпадають під призов, а також тих, кого хочуть звільнити від служби. Так, бронювання пропонують продовжити для аграріїв та фермерів, оскільки їхня робота є критично важливою для країни.

Відповідне звернення до парламенту подав народний депутат Іван Чайківський, про що він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, а його ініціативу підтримав Комітет з питань аграрної та земельної політики.

У серпні-вересні закінчиться 6-місячний термін відстрочки від мобілізації фермерів та аграріїв, через що нардеп запропонував продовжити бронювання доти, доки в законодавстві України не з'являться комплексні зміни з цього питання. Ця пропозиція знайшла підтримку в Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

"Це дозволить аграріям в комплексі забезпечити всі польові роботи та повністю подбати про продовольчу безпеку країни і сформувати надійний тил. Зрештою, це позиція і сільгоспвиробників, і аграрних асоціацій, яку я озвучив і яку одноголосно підтримали колеги. Дякую за звернення до Кабміну, за здоровий глузд, який дозволить захистити аграріїв, на яких покладена місія годувати країну в часі війни", - написав Чайківський.

Читайте також:

Півтисячі кілометрів: Литва закрилася від Білорусі потужним парканом з ріжучим дротом

Вже офіційно: розпочалися битви за Херсон. З'явилися перші дані

Похолодання, дощі та грози: як зміниться погода до кінця тижня