Сьогодні, 29 серпня, православні християни відзначають перенесення Нерукотворного Образу Ісуса Христа з Едеси до Константинополя, а ще саме цього дня святкують останній, третій спас – Горіховий. Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то й осінь буде такою. Якщо у цей день погода буде похмурою, то зима буде холодною. Про те саме говорить і безвітряна погода 29 серпня. Отже, прогнозуйте, буде взимку холодно чи ні.

За даними Укргідрометцентру, у понеділок, 29 серпня, лише у Західному регіоні пройдуть грозові дощі. На решті території буде хмарно, але суха погода.

Так, на півночі, півдні, сході та центрі вдень синоптики прогнозують від 30 до 34 градусів тепла, а ось на заході спека трохи спаде – буде від +25 до +29 градусів.

У вівторок, 30 серпня , грозові дощі очікуються на південному заході та в центрі. На решті території – без опадів.

На півдні та сході країни вночі синоптики прогнозують від 18 до 20 градусів тепла, а вдень від +28 до +33.

У центрі вночі буде 15-17 градусів тепла, а вдень близько 30 градусів з позначкою плюс.

На півночі та заході України в нічний час доби слід очікувати від 12 до 15 градусів тепла, а вдень повітря прогріється до 23-26 градусів вище за нуль.

У середу, 31 серпня , ситуація з опадами залишиться незмінною: грозові дощі у центрі та на південному заході. На решті території сухо. Та й температурна картина не зазнає суттєвих змін.

Довгоочікуване для багатьох похолодання прийде саме в перший день осені. Так, у четвер, 1 вересня , температурна картина в деяких регіонах дуже різко зміниться. Наприклад, на півночі та заході України в нічний час доби стовпчики термометрів покажуть від 10 до 13 градусів вище за нуль, а вдень повітря прогріється в діапазоні від +17 до +20.

У центрі вночі синоптики прогнозують від 13 до 16 градусів тепла, а вдень слід очікувати 21-24 тепла.

У східних та південних регіонах у нічний час доби буде від 16 до 20 градусів з позначкою плюс, а вдень – 25-29 градусів тепла.

Цього дня синоптики прогнозують короткочасні дощі на півдні, сході, у центрі та південному заході України.

Читайте також:

Його звуть Бавовна: у Міноборони показали істоту, яка приходить до Криму ночами

Українців просять терміново залишити дачі під Дніпропетровськом

Росіяни вдарили по сільському туалету ракетою за кілька тисяч доларів