У неділю, 28 серпня, увечері стало відомо, що російські військові обстріляли житлові квартали контрольованого ними міста Енергодара, яке знаходиться поряд із ЗАЕС. Вочевидь так вони відпрацювали свій сценарій напередодні приїзду місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС. І, схоже, пряма загроза життю громадянського населення їх не зупиняє.

"Енергодар, третій і п'ятий мікрорайони - обстріли. Попередньо відомо про потрапляння в одну з квартир будинку по Воїнах - Інтернаціоналістам! Інформація про постраждалих та масштаби руйнувань уточнюється. У сусідніх будинках місцями вибило шибки. Є займання припаркованих у дворі авто", - повідомляв мер. Енергодара Дмитро Орлов після 10 години вечора.

«Російські терористи обстріляли Енергодар. Вони провокують та намагаються шантажувати світ. Обстрілюють Нікополь, Марганець та імітують відповідь щодо Енергодару, хоча ведуть вогонь самостійно», - додав мер.

Снаряд прилетів до житлового будинку. Місцеві паблики повідомляють, що горять 15 машин.

При цьому проросійська окупаційна влада звинувачує в цьому українську сторону, стверджуючи, що "було 5-7 вибухів та попадань у багатоповерхові будинки" за допомогою американських гаубиць M777.

Читайте також:

Його звуть Бавовна: у Міноборони показали істоту, яка приходить до Криму ночами

Українців просять терміново залишити дачі під Дніпропетровськом

Росіяни вдарили по сільському туалету ракетою за кілька тисяч доларів