Любителям тепла та теплої комфортної погоди можна будувати плани на цілий місяць уперед: дачний сезон затягнеться, можна буде сміливо купатися та насолоджуватися оксамитовою осінню.

Про це повідомила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру Віра Балабух у коментарі "24 каналу".

"Вересень – перший місяць метеорологічної осені, протягом якого відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що цього року протягом вересня, особливо у першій половині, на значній території країни ще зберігатиметься літня погода", – сказала кліматолог.

Вона зазначила, що незважаючи на те, що загальна температура вересня буде вищою за останні 30 років, захід країни накриють опади. При цьому посушливість спостерігатиметься протягом місяця на півдні та сході України.

При цьому Балабух додала, що на більшості української території перша частина осені буде теплою та посушливою. Друга частина осені будуть погодні гойдалки, коли холодні та теплі повітряні маси постійно змінюватимуть один одного.

Читайте також:

До кінця року ЗСУ відкинуть армію Путіна до кордонів 23 лютого, - американський генерал

Путіна усунуть від влади відразу після звільнення Херсона, - Піонтковський

Медведєв раптово зірвався на Зеленського, зробивши дивну заяву