Вже найближчими місяцями ЗСУ зможуть відкинути російських окупантів на ті позиції, які вони займали 23 лютого перед початком вторгнення в Україну. Головна умова – це продовження постачання західних озброєнь.

Про це заявив колишній командувач сил США в Європі Бен Ходжес у коментарі DW .

"Росіяни досягли кульмінації, вони більше нічого не можуть зробити. Тривалість війни залежить від того, чи надамо ми всі ті озброєння, які обіцяли. Я думаю, що кінця цього року вийде відкинути росіян до лінії 23 лютого", - зазначив Ходжес.

Він також наголосив на тому, що українській армії необхідна потужна артилерія та контрнаступ.

"Українським військам необхідна далекобійна артилерія, ракети. Все це має стріляти на більш далекі відстані і знищувати російську артилерію, логістику, руйнувати російські аеродроми. Ось що потрібно. Ми вже дещо передали Україні. Але цього недостатньо для вирішального ефекту. Ось чому лінія фронту вже протягом місяця майже не змінюється", - сказав генерал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий пакет військової допомоги від США включатиме шість систем ППО NASAMS, 245 тисяч снарядів для артилерії, 65 тисяч снарядів для мінометів, безпілотні авіаційні системи Puma та допоміжне обладнання для систем Scan Eagle, безпілотні авіаційні системи VAMPIRE, ракетні системи. з лазерним наведенням.

Читайте також:

Путіна усунуть від влади відразу після звільнення Херсона, - Піонтковський

Медведєв раптово зірвався на Зеленського, зробивши дивну заяву

До воїнів ЗСУ приєднався бойовий загін бджіл. І це не жарт. "Казарма" бджіл знаходиться в ящику з-під снарядів