Поки що чинний прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон під час свого останнього візиту в Україну на День Незалежності, закликав світових лідерів і зокрема Володимира Зеленського не вести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним. За його словами, якщо Україна зараз погодиться на переговори, то це буде сигналом усім автократам у світі, що кордони можуть бути змінені силою, а жодна країна на периметрі Росії не буде в безпеці. У Росії, всупереч недавнім чуткам, стверджують, що на переговори теж не погоджуються і називають таке рішення несподіваною причиною.

Так, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що Зеленський не викликає у російського керівництва довіри, а тому переговори про припинення вогню неможливі.

Крім того, Медведєв назвав президента України Володимира Зеленського несамостійною і схильною до впливу психотропних препаратів людиною. Про це він заявив у п'ятницю, 26 серпня, в інтерв'ю французькому телеканалу LCI.

"Якщо говорити про те, чи викликає Зеленський у нас довіру, то, безумовно, ні. Оскільки це людина, яка є недосвідченою, залежною від рішень інших країн і схильною до впливу психотропних препаратів."

За словами Медведєва, Володимир Зеленський прийшов на свою посаду, не маючи жодного дня державного досвіду, і прославився виключно тим, що знявся у серіалі про президента.

"Це людина, яка відмовилася вести нормальні повноцінні переговори з нашою країною, а сподівалася лише на підтримку західних країн і Сполучених Штатів Америки. Це людина, яка не проводить самостійної політики, оскільки абсолютна більшість консультантів, з якими вона радиться, - це лідери інших країн ", - заявив заступник голови РБ РФ.

Водночас Медведєв зазначив, що Зеленського обрали українські громадяни, "і він як мінімум намагається виконувати функції президента країни та верховного головнокомандувача, тож у цьому сенсі він все одно залишається на своїй посаді".

А ще під час інтерв'ю французькому телеканалу Медведєв пояснив недоцільність ліквідації Зеленського та назвав "вигадками" інформацію про те, що Росія хотіла вбити Зеленського.

"Жодних доказів подібної активності не існує, це пусті вигадки", - сказав Медведєв.

Читайте також:

Медведєв здивував своїми таємними фантазіями з "двома пальцями"

Медведєв засвітився в Україні з дивною місією

Військові підсунули Медведєву закритий бінокль, а він почав дивитися в нього. Фото