Ні для кого не секрет, що однією з найбільших жертв війни став перший і єдиний екземпляр, що літає, найбільш вантажопідйомного у світі літака Ан-225 "Мрія".

Так, внаслідок боїв за аеропорт "Гостомель" під Києвом між російським десантом та силами ЗСУ він наприкінці лютого 2022 року повністю згорів.

Ось як виглядають його залишки:

Варто зазначити, що для евакуації "Мрії" та інших літаків державного підприємства "Антонов" з аеродрому в Гостомелі вже був готовий аеропорт у Німеччині в лютому, і літаки були готові вилетіти будь-якої миті. Однак, не було відповідної команди від керівництва "Антонова".

Наприкінці травня уламки літака почали віддавати на утилізацію. На жаль, через руйнування, які росіяни за допомогою ракетних ударів завдали корпусу літака, він не підлягає відновленню. Таким чином, найбільший транспортний літак світу, який поставив багато рекордів, фактично припинив своє існування назавжди.

Довідка: Ан-225 "Мрія" - важкий далекий турбореактивний транспортний літак надвеликої вантажопідйомності, розроблений у 1980-х роках у радянському ОКБ ім. О. К. Антонова (нині українське державне підприємство "Антонов") під керівництвом генерального конструктора Петра Балабуєва та головного конструктора Віктора Толмачова.

"Мрія" - найбільший за габаритами та найважчий вантажопідйомний літак у світі. Перший політ він здійснив 21 грудня 1988, а в експлуатації знаходиться з 1989 року. До стану готовності довели лише один екземпляр літака Ан-225, другий так і не був добудований.

Читайте також:

Кремль у паніці: після "бавовни" у Криму терміново виводяться кораблі на бойове чергування

На Полтавщині маленька дівчинка притулилася до москітної сітки та випала з вікна

Королева вампірів: дівчина прославилася через свій природний незвичайний зовнішній вигляд.